Geplaatst op

Yoni Steam | Een voorbereiding op werken met het yoni ei

Geniet van de ontspannende warmte voor jouw yoni. De Yonisteam is een oud gebruik dat je in vele oude culturen over de hele wereld terugziet onder andere in China, Afrika, Zuid Amerika. Klassiek worden er heilzame kruiden aan toegevoegd die een helende werking op de vrouwelijke geslachtsorganen zouden hebben.

De yoni steam is een prachtige voorbereiding om met het Yoni ei te gaan werken. Het komt er op neer dat je met jouw yoni boven een pannetje warm water gaat zitten. De warme stoom van het water verwarmt en ontspant de vulva en vagina, inclusief je billen, perineum en anus. Dit geeft (voor de meeste vrouwen) een gevoel van gronding, ontspanning en thuiskomen in jouw lichaam. Als je dit doet zul je merken dat je yoni prachtig open gaat staan, de bloedvaten openen zich en de zwellichamen van je vagina zich vullen zich, ook kun je merken dat het anusgebied (gerelateerd aan controle) zich ontspant en opent. Deze betere doorbloeding heeft een helend en vitaliserend effect op de volledige vrouwelijke geslachtsorganen, inclusief de baarmoeder en eierstokken.

Hoe doe je dat?
Het beste werkt een ouderwetse toiletpot die op de grond staat, in plaats van aan de muur hangt. Heb je die niet, dan kun je ook een stevige emmer gebruiken waar je goed op kunt zitten. Als je daarvoor ruimte hebt kun je ook overwegen om (bijvoorbeeld via marktplaats) een oude toiletpot te kopen, of vaak zelfs gratis af te halen. Je kunt deze pot dan zelfs decoreren, en hiervan jouw yoni steam altaar maken. Ook kun je speciale yoni steam potten op het het internet kopen.
Het is fijn om een sacred space voor jezelf te creëren. Zorg voor fijne ontspannende muziek, gedimd licht, en warmte, zodat je kunt genieten van en kunt ontspannen in jouw blote lichaam. Misschien is het fijn om massageolie voor bijvoorbeeld je borsten bij de hand te hebben. Ook kan het prettig zijn om over jezelf een (hand)doek te slaan, om meer van de warmte te vangen, net zoals je bij een verkoudheids stoombad een handdoek over je hoofd legt.
Neem een klein pannetje met water wat je heet maakt, als dit bij je resoneert kun je hier (yoni steam) kruiden aan toevoegen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld geschikt: vrouwenmantel, framboosblad, roos en kamille. Dit pannetje zet je in je toiletpot of emmer. Hier ga je simpelweg bovenop zitten, terwijl je probeert je zo goed mogelijk te openen om de weldaad van de omhoog komende warmte toe te laten.
Bestel je kruiden bij yonisteam.nl

Zoals je kunt lezen is de yoni-steam een manier om te ontspannen en vooral ook om (spanningen) los te laten. Het wordt aangeraden om de steam voor en na je menstruatie te gebruiken, in de periode dat je lichaam aan het loslaten is. Menstrueer je niet (meer), maar vind je het wel mooi om je met de maancyclus te verbinden, dan kun je jouw yoni rond de nieuwe maan stomen.  Het wordt afgeraden om tijdens de menstruatie te stomen.

De yoni-steam heeft een krachtig effect op jouw vrouwelijke organen, probeer daarom niet vaker dan 2x per maand een steam te gebruiken.

Een Yoni-steam kan ook een waardevolle, ontspannende en openende voorbereiding zijn op een intieme avond met je partner.

Een eenvoudig alternatief is een warme kruik tussen je benen leggen, en ook hier de weldaad van de warmte in jouw yoni binnen laten komen.

LET OP: Je kunt je verbranden aan het hete water, zorg dus goed voor je veiligheid. Wees voorzichtig en zorg er met zekerheid voor dat je billen het pannetje niet raken, zorg er ook voor dat als je met een emmer werkt je niet (om wat voor reden ook) omvalt, of er doorheen zakt.

DE STEAM IS VOLLEDIG OP EIGEN RISICO, JE BENT VOLLEDIG VERANTWOORDELIJK VOOR DE RISICO’S DIE HET WERKEN MET HEET WATER MET ZICH MEEBRENGEN.