Geplaatst op 1 reactie

Waarschuwing Groene serpentijn yoni ei

Pas op met Groene serpentijn!
Herken je dit eitje? Gebruik hem dan niet intiem!

Groene serpentijn is in Nederland en wereldwijd, één van de meest verkochte Yoni eitjes!

Zelf was ik erg geschrokken toen ik achter het volgende kwam: deze groene serpentijn eitjes reageren en lossen op in melkzuur, met een zuurtegraad tussen 3 & 3,8. En dat is nog niet het vervelendste; bij blootstelling aan dit zuur komen schadelijke metalen vrij zoals lood, koper en ijzer. Dat wil je niet, en zeker niet in de Yoni.

Een aantal jaren geleden begon mijn samenwerking met een edelsteenkundige; sinds dien heb ik heel veel bijgeleerd over edelstenen, en hun minerale samenstelling. Ik heb met hem oplosbaarheid besproken, en van serpentijn is het niet bekend dat het zou oplossen in melkzuur bij bovenstaande zuurtegraad.

Van mijn vaste leverancier ontving ik een levering die ik er vreemd, en ietwat gereageerd vond uitzien. Als test heb ik de levering in keukenazijn gezet, en thuisteststrips besteld. Tot mijn grote schrik bleken er redelijke hoeveelheden lood, koper en ijzer vrij te komen. Ik heb direct betreffende klanten gecontacteerd, en contact gezocht met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Ik wacht nog op hun reactie.

In de tussentijd heb ik de tests herhaald in een thuisopstelling, en de betreffende (en andere eitjes), 72 uur blootgesteld aan melkzuur, met een temperatuur van 40C een pH va 3-3,8. De verkregen oplossing laat inderdaad zien dat er percentages lood, koper en ijzer vrijkomen. Ik vind het lastig om zonder professionele hulp te bepalen hoe zorgelijk dit is, maar wenselijk vind ik het sowieso niet. Ik kom hopelijk zo spoedig mogelijk in contact met een laboratorium, die de waardes exact kan vaststellen.

groene serpentijn waarschuwing
Links nieuwe serpentijn, rechts dezelfde soort nadat het 72 uur in melkzuur heeft gestaan.

De stenen reageren niet met water, en uitwendig gebruik (op de huid), kan geen kwaad.

Twijfel je of je een groene serpentijn eitje hebt van deze soort; dan kun je het beste het eitje 24 uur in keukenazijn zetten, en kijken of het reageert. Indien het eitje duidelijk van kleur of structuur verandert, gebruik het eitje dan niet intiem!

Onderstaand zie je een overzicht van de verschillende soorten serpentijn die (zover ik weet) op de markt zijn

Groene Serpentijn
– ook wel verkocht als groene jade –
Reageert/ lost op, en er komen schadelijke stoffen vrij

Licht groene Serpentijn Xuiyan Jade, Nieuwe jade
Kan een klein beetje reageren, maar geen schadelijke stoffen gemeten.

Licht groene Serpentijn Xuiyan Jade, Nieuwe jade
Kan een klein beetje reageren, maar geen schadelijke stoffen gemeten.

Groene Serpentijn; transparant
Geen reactie; geen schadelijke stoffen

Alvast in mijn webshop; en zeer binnenkort leverbaar:
Thuistest, 100ml vloeistof op basis van gedeïoniseerd water en melkzuur, en een zuurtegraad van 3.0; zuurtegraad-teststrip, en teststrip voor verontreinigingen.

1 gedachte over “Waarschuwing Groene serpentijn yoni ei

  1. Wow volgens mij heb ik zo een. Ik vond het altijd al zo vreemd dat het er zo vlekkerig uitziet. En niet zoals gewone egale jade eitjes. Wat kun je doen om jezelf te ontgiften dan? Gelukkig niet heel veel gebruikt maar wel gebruikt uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *