Geplaatst op

Vrouwelijke seksualiteit | In contact met jouw kracht

We leven in een maatschappij die ‘doe- en prestatie-gericht’ is, zelfs in bed moeten we presteren… De vrouwelijke seksualiteit vraagt om het omgekeerde. Zonder doen en zonder doel! Instinctief weten de meeste vrouwen dat, en voelen we dat er iets niet klopt als we onze seksualiteit op een ‘mannelijke manier’ beleven.

Het durven (be)leven van vrouwelijke seksualiteit werkt krachtig en diep door in je dagelijkse leven, werk en relaties, en werd niet voor niets tot de ‘Taoïstische geheimen’ bestempeld.

Gelukkig zijn sommige vrouwen dit potentieel nooit kwijtgeraakt, en wil ik daar niets over zeggen, en kan ik waarschijnlijk veel van deze vrouwen leren…..
Maar ik vermoed dat deze vrouwen niet op deze website belanden :-).

De vrouwelijke seksualiteit heeft een heel unieke eigenschap: Hoe subtieler en gevoeliger ze benadert wordt, hoe gevoeliger en orgastischer zij ervaren zal worden. Hoewel (lucky) vrouwen uitgerust zijn om op een ‘mannelijke manier’ een orgasme te bereiken (vaak clitoraal), is dat niet ons wonderlijke potentieel, en voor veel vrouwen ook niet zo bevredigend als het vrouwelijke orgasme, wat vaak dieper en in grotere overgave ervaren wordt. Voor veel vrouwen is het lastig om dit onderscheid te vinden, het bekende los te laten, en deze schakel te maken, en hier ook verantwoordelijkheid voor te gaan nemen in contact met een (eventuele) partner. In onze cultuur wordt weinig verteld over dit vrouwelijke potentieel, het Christelijke kerk was er zelfs bang voor. Door de medische wereld wordt soms zelfs ontkent dat er voor een vrouw andere orgasmes dan clitoraal bestaan.

Ik geloof dat wij vrouwen orgastische wezens zijn, en dat als wij ons leven moeiteloos en in totale overgave, vertrouwen en ontspanning kunnen beleven. Ook al lukt ook mij dat meestal niet.

Vaak is er wel direct een herkenning, en een gevoel van thuiskomen als je als vrouw begint te lezen en vooral te ervaren in jouw orgastische potentieel. Het yoni ei kan in dat onderzoek een enorm waardevolle tool zijn.

In de vrouwelijke seksualiteit is juist ontspanning, in plaats van spanning de grote gouden sleutel, en daar ligt ook de magie van (zelf)massage, (vrouwelijke) meditatie, dans, het yoni ei, de yoni-steam en de-armoring. Dit zijn tools die door aandacht en aanwezigheid het lichaam (buik, bekkengebied en de vagina), helpen te ont-spannen, waarmee ons orgastische potentieel vrij komt. Zodra er spanning vrij komt, geeft dit een orgastische sensatie. Hoe ontspannender en opener je bent, hoe groter jouw orgastische potentieel, en hoe dieper je deze (seksuele) sensaties zult ervaren.

Het vrouwelijke lichaam is ontzettend goed in staat om spanningen en (collectief) trauma op te slaan, en daarom zijn veel vrouwen chronisch veel gespannener dan nodig zou zijn als zij meer in contact zouden staan met hun seksualiteit. Burn-out is daar een klassiek voorbeeld van, maar ik geloof zelfs dat vele andere fysieke, geestelijke en emotionele aandoeningen hiermee samenhangen.

Dit is ook de reden dat vrouwen in goede diepgaande seksualiteit plotseling en zonder enige rationele aanleiding in huilen kunnen uitbarsten, hoewel een partner (of zelfs de vrouw zelf) hiervan kan schrikken, wordt dit huilen meestal niet als negatief ervaren, maar is juist een teken van een diepe vrouwelijke orgastische ontlading. Een ontlading van spanning, de effecten hiervan kunnen voor een vrouw soms wel dagen doorwerken.

En ja…. dit is een spannende ontdekkingsreis, die voor iedere vrouw uniek is!

De belangrijkste sleutel is te leren luisteren naar de signalen van jouw lichaam en jouw yoni, die te respecteren, de verlangens te ondersteunen, en in intieme relaties te werken aan een goede en open communicatie, zodat ook jouw partner jouw seksualiteit verder kan openen naar nieuwe en onbekende paden, doordat jij je veilig, gehoord en gesteund voelt.

Voel je dat je meer wilt leren over deze seksualiteit, kijk dan even naar de literatuurlijst op mijn website, of laat je persoonlijk ondersteunen in individuele sessies aangeboden door de docenten op mijn website, volg je intuïtie, en voel welk van de vrouwen het meeste bij jou resoneert.