Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt geassocieerd aan het hartchakra en zou je de essentie (onvoorwaardelijke) liefde leren kennen en je hart openen. Als verlengde daarvan zou het ondersteunen je zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen, en leert je daarmee hoe je van jezelf kunt houden. Rozenkwarts zou troost geven bij verdriet, geruststellen en kalmeren en daarnaast helpen veranderingen te accepteren.
De steen wordt toegeschreven (emotioneel) zuiverend te werken en innerlijke genezing te bevorderen en dienstbaar te zijn bij de verwerking van trauma’s. De steen zou onderdrukte emoties en verdriet oplossen en verlies aanvullen.

Rozenkwarts als Yoni ei

Als Yoni-ei wordt gezegd dat rozenkwarts eigenliefde bevordert, en helpt, je over te geven aan het mysterie van het bestaan zonder het via je ratio te hoeven snappen. In de yoni zou ze vertrouwen, harmonie bevorderen en de vrouwelijke essentie van ontvankelijkheid brengen. Deze steen is bij uitstek geschikt om de verbinding tussen hart en seks te leggen, en je over te kunnen geven aan de subtiele energieën die tussen beiden uitgewisseld worden. Rozenkwarts zou een positieve werking op de geslachtsorganen hebben, en helpen seksuele problemen op te te lossen.
Rozenkwarts kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap (maximaal 1 uur)
Traditioneel werken beoefenaars van de TAO eerst met een jade-ei (om het lichaam in balans te brengen), dan met een obsidiaan-ei (om de geest/emoties in balans te brengen) en daarna pas met een rozenkwarts-ei (om het hart in balans te brengen).
In de tantra is een algemene richtlijn dat je eerst jezelf reinigt en in balans brengt voordat je klaar bent voor de liefde met anderen.

Ervaringen van Gebruikers

Wanda
Ik ervaar rozenkwarts als een zowel koele als zachte steen, met een sterk helende werking op een spiritueel niveau. Rozenkwarts raakt mij niet zo zeer in het aardse, fysieke of emotionele. Ik merk dat het voor mij een steen is die soms wat dissocierend kan werken, omdat voor mij aarding belangrijk is. Voor mij is om het hart te kunnen voelen de verbinding met mijn lichaam en yoni heel belangrijk, hoewel van de steen gezegd wordt dat zij op het hart werkt, vind ik het lastig om dit goed te voelen.