Geplaatst op

Reinigen van Edelstenen

In dit artikel bespreek ik een aantal verschillende energetische reinigingsmethoden voor edelstenen. Edelstenen kun je op verschillende manieren reinigen afhankelijk van wat voor jou op een specifiek moment kloppend voelt. De methoden zijn ritueel van aard, en het gaat hierbij om jouw ervaring, en de betekenis die jij geeft aan wat jij uitvoert.

Algeheel gezien kun je edelstenen reinigen aan de hand van de verschillende elementen; water, aarde, vuur en lucht. Reiniging vindt dan ook plaats via water, aarde, rook (lucht & vuur).

Water Reiniging

Waterreiniging is waarschijnlijk de methode die je het meest zult toepassen. Na gebruik wil je jouw steen sowieso afspoelen onder de kraan, het is fijn om dan ook meteen een energetische reiniging mee te nemen, door je tijdens het spoelen onder lauwwarm tot koel stromend water voor te stellen dat energieën die de steen heeft opgenomen weggespoeld worden. Je kunt dan nog een moment stilstaan bij wat jij hebt kunnen loslaten, en jouw dankbaarheid hiervoor voelen. Je kunt het effect van een waterreiniging versterken door wat zeezout toe te voegen aan het water waarin je het eitje spoelt.

Verder kun je het eitje meenemen naar een rivier of zelfs waterval en het daar in het stromende water houden, beeld je ook hier in hoe energieën worden afgevoerd.

Aarde Reiniging

Begraaf de steen, het liefst tijdens nieuwe maan in de aarde. Heb je geen tuin, of wil je de steen niet op een openbare plek begraven, dan kun je de steen ook in de aarde in een plantenpot leggen.

Je kunt je steen ook leggen op een bedje van (of bij) aardende edelstenen, zoals hematiet of tijgeroog.

Lucht Reiniging

Door je eitje op een mooie plek neer te zetten (liefst buiten), zal de lucht langs het eitje strijken, en je kunt je voorstellen hoe daarmee opgenomen energieën worden afgevoerd en gereinigd. Ook kun je bijvoorbeeld een veer gebruiken om wind langs het eitje te laten stromen. Verder kun je dit effect versterken door bijvoorbeeld salie of palo santo te branden en dit langs het eitje te verspreiden.

Vuur Reiniging

Uiteraard moet je met edelstenen en grote temperatuurschommelingen oppassen, maar bovenstaande reiniging waarbij je kruiden verbrand en de lucht daarvan verspreid rond je eitje is een mooie methode. Ook kun je het eitje in een kistje doen waarin je de rook van de verbrande kruiden opvangt. Verder kun je een vuur-reiniging doen door met het eitje in je handen te mediteren en je voor te stellen dat jouw innerlijk vuur verbrandt wat getransformeert mag worden.

Welk type edelsteen & welk type reiniging

De meeste edelstenen passen bij een bepaald element, en daardoor zal een bepaald type reiniging beter passen bij een specifieke edelsteen.