Polar Jade

Beste Polar Jade liefhebber. 🙂

Op het moment wordt ik benaderd door klanten die graag, de inmiddels uitverkochte PolarJade (medium – nefriet) eitjes willen bestellen.

(Wil je Canadese nefriet jade van hoge kwaliteit bestellen, ga dan naar onderaan deze tekst voor meer informatie)

Helaas ben ik nadat klanten bij mij terukwamen met Polar Jade eitjes die ruwe vlekjes gingen vertonen, de eitjes die ik ontvang steeds beter gaan reinigen. Met name van de eitjes van PolarJade moest ik een zo groot aantal eitjes afkeuren dat ik daarvan geschrokken ben. De eitjes zijn duur in inkoop, en kwalitatief vergelijkbaar met de ‘gewone (Chinese) nefriet’. Ik vind het niet acceptabel dat ik van een ‘zogenaamd’ kwalitatief hoogwaardige leverancier zoveel moet afkeuren, daarom ben ik gestopt deze eitjes in te kopen.

Het gaat om onzuiverheden die in de steen zitten, maar die op het moment van verkoop onzichtbaar zijn. Ik ben hier ontzettend van geschrokken. De leverancier kon mij niets vertellen over de oorzaak. Sinds recent advies van een gemologist (edelsteenkundige), welke mijn vermoeden bevestigde dat het om een was gaat die bij het polijsten gebruikt wordt. Ik kook en reinig nu alle nefriet eitjes die ik binnen krijg.

Ben je reeds in het bezit zijn van een Polar Jade eitje, en mocht je dit lezen, en zijn er bovenstaand omschreven vlekjes op je eitje verschenen, neem dan contact met mij op, dan vervangen we jouw eitje door een van goede kwaliteit.

CANADESE NEFRIET JADE
Ik heb nu een alternatief gevonden van aanzienlijk betere kwaliteit dan de polar jade, en ook dan de ‘gewone nefriet’ die ik verkoop :-). De prijs is helaas ook hoger. Deze nefriet is gegarendeerd zowel mensvriendelijk veilig gewonnen, als gepolijst.
Binnenkort zullen deze eitjes ook niet doorboord en in de maten S en L beschikbaar worden.

RUSSISCHE NEFRIET JADE
Sinds kort heb ik ook diverse soorten Russische nefriet jade in het assortiment, een aantal daarvan zijn ook verkrijgbaar in de maten S en L.

Op deze pagina zie je alle groene soorten naast elkaar, omdat je dan een beter vergelijkbaar beeld krijgt.