Over Mij :-)

‘Vertel me over dat yoni ei’ zeiden mijn vriendinnen na mijn tao-tantric art teacher opleiding. En van het een kwam het ander…

Het was in 2015 dat ik deze opleiding deed. In 2009 maakte ik al kennis met tantra en het yoni ei. Ik ervoer de waardevolle effecten van de bewustwording van lichaam, emotie en geest. Tantra werd voor mij een helend en waardevol pad in mijn leven, en vandaar ook deze opleiding. Tijdens deze opleiding werd ik op een traditionele manier geïntroduceerd met het yoni ei. Een aantal jaren daarvoor maakte ik er al kennis mee, maar ontdekte toen nog niet de magische en waardevolle werking die zij kan hebben voor mijn vrouwelijkheid.

Voor de training faciliteerde ik reeds tantra-gerelateerde workshops, in een stijl die ook wel zijns-georiënteerde tantra genoemd wordt. Hierbij gaat het vooral om de bewustwording van fysieke, emotionele en mentale processen in het relateren tot jezelf, anderen en het leven dat je leidt. Na de training ben ik ook specifieke workshops gaan geven over het yoni ei en ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de theorie, kennis en ervaringen rondom het yoni ei en de bekkenbodem.

Ik sprong in een gat in de markt

Destijds waren er eigenlijk geen betaalbare yoni eitjes te krijgen, en ik vond dat het goedkoper kon, ik begon zelf in te kopen voor vriendinnen, en startte heel voorzichtig mijn webshop. Inmiddels heb ik financieel gezien veel concurrenten. Door mijn klanten wordt ik veelal geprezen door de kwaliteit, het persoonlijke karakter en de service die ik biedt. Super fijn als klanten met zulke berichten komen, want ik doe het met zo veel liefde en plezier.

Verbinden met jezelf

Het werken met het yoni ei gaat voor mij vooral om het verbinden met je vrouwelijke essentie, wat ik nu ‘daten met jezelf’ noem. Tijdens zo’n date neem ik tijd neemt om te luisteren en voelen wat ik en mijn yoni nodig heeft. Het gaat om afstemmen met je behoeften, de innerlijke ja van jouw yoni tegen een vrij passieve aanwezigheid met een subtiele energie… ‘Het yoni ei’. Het passieve van het yoni ei heeft me geleerd te luisteren naar de respons en het verlangen, van mijn yoni, in plaats van een positieve of negatieve reactie op de input van buitenaf.

Mijn seksualiteit is sinds het gebruik van het ei erg veranderd. Ik heb geleerd mezelf mijzelf vrijwel niet meer extern te stimuleren, maar diep te ontspannen in wat ik voel. Ik communiceer nu wat van mijn partner nodig heb, in plaats van dat ik dissocieer. Zo kan ik steeds een laag dieper te zakken, waarbij ik mij open tot wat ik de ware ‘vrouwelijke seksualiteit noem’. Deze methodiek wordt ook wel het vallei-orgasme genoemd. Een staat waar bijvoorbeeld het baarmoedeorgasme mogelijk is, en waar alle emoties elkaar kunnen afwisselen in een staat van overgave, alsof je alles dat in jezelf speelt ont-vouwt.

Ik heb geleerd te luisteren naar wat er wil gebeuren en wat er gevoeld wil worden

Het werken met edelstenen is iets wat met de rationele en mannelijke ‘mind’ niet te bevatten is. Wetenschappelijk gezien is er geen helende werking van edelstenen bewezen, en ik denk ook dat het daar niet over hoeft te gaan. De eventuele werking van edelstenen gebeurt allemaal in jouw eigen ervaring, jouw proces en jouw intuïtie. Of je nu wel of niet in de werking geloofd, veel mensen voelen er toch iets bij als je een bepaalde steen vasthoudt. Zeker als je met eenzelfde steen bewuste rituelen uitvoert, hem reinigt, meeneemt naar plekken waar je komt, en intieme ervaringen opbouwt, dan wordt het een steen met jouw verhaal, een steen waar jij je mee verbindt.

– Wanda –