Marcia (Amsterdam)

Marcia Sanders geeft sinds 2014 Shakti Yoga aan vrouwen. Ze doet dit vanaf 2017 niet meer wekelijks maar weekenden. www.schoolofshakti.org

Shakti Yoga,

In deze vorm van yoga maken we contact met het bekkengebied. Verstevigende oefeningen om je krachtcentrum aan te spreken. Veel tijd nemen we voor adem en ontspanning in de houdingen. Je bereid je lichaam voor op het alchemische proces van seksuele energie naar heling, compassie en puur bewustzijn.
In de lessen is het belangrijk dat we onze rechterhersenhelft aanspreken. Dat vertaalt zich er concreet in dat we de yoga asana’s vanuit plezier, overgave, receptiviteit en ontspanning aanhouden (vrouwelijke energie). Als je merkt dat je in een houding gaat vechten, vluchten of streven, (de ambitie van de mannelijke energie) dan kom je er langzaam weer uit. Bijna alle houdingen en bewegingen komen vanuit het bekken en hart.

Het bekken van de vrouw is een bron van kracht en sensualiteit. We werken in de lessen met de fysieke struktuur van je bekkenkom om deze energetisch te verbinden met de rest van je lichaam. Nadruk ligt op voelen en sensitiever worden in dit gebied, het herstellen van balans en vertrouwen(bv na trauma zoals misbruik of bevalling). Je maakt op een praktische manier gebruik van je energetisch potentieel.

Benefits:
bewustzijn van de levenskracht vanuit het bekken
verstevigen bekkenbodemspieren
leren ontspannen van bekkenbodemspieren
gezondere, betere doorbloeding bekkenbodem
betere hormoonhuishouding, maantijd
preventie van vaginale klachten
activeren en transformeren van seksuele energie naar non dualiteit
leren gebruik te maken vd helende kracht van jouw sensualiteit
seksuele energie transformeren tot onvoorwaardelijke liefde
open en beschikbaar zijn voor orgastische flow

Met Yoni ei:
-spieren opbouwen van buik en bekkenbodem (bandha’s)
-yoga asana’s om heupgebied te openen
-ademhalings technieken (pranayama)
-(buik)dans technieken“Once control over the practice has been achieved, we can begin to slowly awaken mooladhara chakra and the kundalini shakti which lies within it. Then we may enjoy the bliss which arises from the union of prana and apana, nada and bindu, the union of the formed with the formless”. Swami Buddhananda (p.31)meenemen:

-yoni ei mag (kan ook zonder en is aan te schaffen na de les)
-gemakkelijk zittende kleding
-dekentje