Geplaatst op

Informatie over het yoni ei

Het yoni ei werkt helend en vitaliserend op het bekkengebied van de vrouw. Dit kristallen ei wordt in de vagina ingebracht, waarna, je oefeningen kunt doen die het bekkengebied gevoeliger, sterker en bewuster maken. Ook kun je het ei inbrengen zonder dat je specifieke oefeningen doet, je zult dan merken dat je vagina zelf met het ei gaat ‘spelen’ op de manier die voor jouw intieme gebied op dat moment nodig is. Door het gebruik van een yoni-ei zullen de spieren van de bekkenbodem verstevigen. Daarnaast helpt het ei om emotionele spanningen en trauma’s rondom het bekkengebied op te lossen. Dit heeft vele voordelen voor de gezondheid, gevoeligheid, vitaliteit en het emotionele welzijn van ons vrouwen. Het gebruik van het ei kan een oplossing bieden voor incontinentie, en helpt bij het herstel na de zwangerschap.

Geschiedenis en Oorsprong

Yoni is het woord voor heilige tempel, vagina, oerbron of baarmoeder in Sanskriet, het is het symbool voor de Godin en de heilige moeder. Het yoni-ei werd door de Taoisten gebruikt om de spieren in de bekkenbodem en vagina te oefenen en te verstevigen. Volgens hen is het gebied rond de bekkenbodem de bron voor een gezond, lang en gelukkig leven. De taoisten gebruiken van origine eieren van Jade (nephriet). Jade staat bekend om de zuiverende en harmoniserende werking die de steen zou hebben en brengt daarmee het gebied rond de bekkenbodem in balans. De vagina wordt binnen het Taoïsme daarom ook wel de jade-tempel genoemd. Beginners wordt altijd aangeraden om te starten van met het oefenen te starten met een ei van Jade.

Een getrainde bekkenbodem versterkt het genot en gevoeligheid van het hele lichaam, wat je ook op zult merken tijdens het vrijen. Daarnaast zorgt een getrainde bekkenbodem ervoor dat seksuele energie getransformeerd kan worden in helende en revitaliserende energie voor het hele lichaam en kan het de algemene gezondheid verbeteren. De taoïsten zien de menstruatie & het orgasme als het verlies van vitale energie. Door taoïstische beoefening, meditatie en ook het werken met het ei, kan de menstruatie (en eventuele menstruele klachten) minder worden en zelfs uitblijven, terwijl de cyclus van vruchtbaarheid en opbouwen en afbreken van de slijmvliezen in de vagina wel behouden wordt.

FORMAAT van het yoni ei

Een standaard Yoni-ei heeft het formaat van een klein kippenei (M). Een groter ei is beter voelbaar (L), en geschikt voor vrouwen met slappe bekkenbodemspieren, of voor vrouwen die moeder zijn geworden. Vrouwen met strakke bekkenbodemspieren, of vrouwen die meer getraind/ geoefend zijn werken met een kleiner ei (S of XS). Hoe meer je oefent, hoe kleiner het ei zal zijn dat je kunt voelen, en bewust kunt bewegen in jouw vagina.
Lees hier meer informatie over het kiezen van de juiste maat.

GEBRUIK van het yoni ei

– Voor gebruik – Reinig altijd voor gebruik je ei met een PH-neutrale zeep en/of warm water. Voor het eerste gebruik kun je het ei een paar minuten in een pannetje water tegen de kook aan brengen, pas op met grote temperatuurschommelingen. Doe dit niet met kwartssoorten, omdat deze door temperatuurschommelingen kunnen barsten, bovendien heeft kwarts een zeer dichte glasachtige structuur, die net als glas niet poreus is en geen bacteriën in zich opneemt. Wil je het ei verhitten, dan is het belangrijk om het water met ei langzaam te verwarmen en langzaam te laten afkoelen. Serpentijn (wat vaak als jade verkocht wordt) is licht poreus, daarom is het juist aan te raden om deze steen zo af en toe wel te verhitten om zo eventuele bacteriën die dieper in de steen kunnen zijn te doden.
– Touwtje – Met name bij het eerste gebruik kan het prettig zijn om een eitje te gebruiken met een gaatje. Door dat gaatje rijg je een touwtje zodat je het ei kunt verwijderen. Nadat je een aantal keren het ei zonder handmatige hulp naar buiten hebt kunnen brengen en hierin vertrouwen hebt, kun je het ei zonder touwtje gebruiken. Ook kun je aan het touwtje zien of het je lukt het eitje op en neer te bewegen. Daarnaast kun je ‘kracht’ oefeningen te doen, probeer bijvoorbeeld het eitje omhoog te trekken in je vagina, terwijl je zachtjes aan het touwtje trekt. Ook kun je het bijgeleverde zakje aan het touwtje hangen en een ‘klein gewichtje’ in doen, vervolgens kun je proberen met het aanspannen van je bekkenbodemspieren (links/rechts voor/achter) het zakje te laten schommelen.
– Neem de tijd – Neem altijd ruim de tijd om met het ei te werken, wees lief voor jezelf en wacht totdat je vagina het ei zelf inneemt. Breng het ei niet uit wilskracht naar binnen, hierdoor zal je vagina alleen nog meer spanningen opbouwen. Ook is het mogelijk dat je het ei inbrengt, en het vanzelf naar buiten floept, misschien gebeurt dit pas nadat je een poosje geoefend hebt, maar misschien gebeurt dit al meteen. Probeer dit te respecteren. Als het meteen gebeurt, probeer dan een paar keer je bekkenbodemspieren goed op te trekken samen met het inbrengen van het eitje. Probeer het eitje een paar seconden vast te houden, en laat het dan los. Doe dit een aantal keren, en wees hier voor eerst tevreden mee, jouw vagina zal haar redenen hebben om het eitje niet lang in te willen houden. Naarmate je je bekkenbodemspieren zo af en toe oefent (ook zonder eitje), en zij sterker worden, zul je op den duur het eitje langer in kunnen houden.
– Inbrengen – 
Neem voor het inbrengen van het ei alle tijd. Het fijnste is om te beginnen met het masseren van je hele lichaam. Je kunt het ei goed gebruiken om je lichaam te masseren (acupressuur). Je kunt met je rug en schouders op het eitje gaan liggen (leg het eitje altijd onder de spieren, en niet onder de botten/werfels). Dit is meteen heen heel handige manier om het ei op temperatuur te brengen. Ook kun je het ei op temperatuur brengen door het onder de warme kraan te leggen. Masseer je buik, met het ei en masseer vervolgens je liesstreken, schaambeen, en schaamlippen (goed voor de doorbloeding). Laat het ei rusten rondom je clitoris en tegen je vagina-mond. Vervolgens kun je de spieren rondom je vaginamond masseren, door zachtjes rondjes te draaien met het ei. Als je voldoende opgewonden bent laat je het ei met de bolle kant rusten tegen de opening van je vagina en wacht je tot je vagina het ei inneemt. Oefen, zeker in het begin niet te lang met het ei in, 10 tot 15 minuten. Bewust oefenen heeft (naar mijn mening) altijd de voorkeur ten opzichte van het eitje in laten terwijl je slaapt of er niet bewust bij aanwezig bent.
– Verwijderen – 
Ben je klaar met de oefeningen, of wil je het ei verwijderen, ga dan ontspannen gehurkt zitten en wacht tot het ei vanzelf naar buiten komt. Zeker in het begin zal dit niet vanzelf gaan, je kunt een beetje persen met je bekkenbodemspieren, of als je een touwtje aan het ei hebt, dan kun je zachtjes aan het touwtje trekken. Kijk of je zoveel mogelijk je vagina het werk kunt laten doen.

REINIGING van het yoni ei na gebruik

Was na gebruik het eitje onder de kraan. Als je eitje doorboord is kun je telkens na gebruik het gaatje schoonmaken, door water in je mond te nemen en dat door het gaatje te ‘blazen’.
Lees meer over reiniging in dit artikel.

WELKE STEENSOORTEN kun je niet gebruiken als Yoni ei?

Hier vind je meer informatie over welke steensoorten veilig en onveilig zijn als yoni ei.