Sensualista Mini Retreat

Wanneer

25/05/2018 - 27/05/2018    
Hele dag

Waar

Sekoya Ecocenter Schoorl
Duinweg 65, Schoorl
Kaart wordt geladen...

Een unieke workshop over vrouwelijke kracht met Leoni Santander & Inge van Nimwegen

In deze mini retraite dompelen we ons onder in natuur en ontspanning. Op een prachtige plek in Schoorl, de Sekoya EcoCenter, ben je welkom voor een ontdekkingsreis naar jezelf en je kracht. Een sistercircle gecombineerd met een eeuwenoud sjamanistisch reinigingsritueel; de zweethut.

 

Wat is Yoni Yoga?

Yoni Yoga gaat over de verbinding met jezelf en je krachtbron. Yoni betekent ‘Heilige Plaats’ en is de verzamelnaam voor de vrouwelijke geslachtsorganen. De bron van leven. In de Yoni stroomt de levensenergie waaruit en waarmee we zijn geboren, die nieuw leven vormt en innerlijke vitaliteit creëert.

In deze energie, in de bron, zit dus een enorme kracht. De kracht om leven te scheppen. Contact maken met deze bron brengt heling, vitaliteit, ontspanning, creativiteit, sensualiteit en plezier.

Alles is met alles verbonden, alles is communicatie. Gedachtes, overtuigingen en conditioneringen sturen de energie, emoties beïnvloeden het fysieke lichaam en alles heeft invloed op je ervaring en vice versa. Contact met jezelf en de krachtbron is daarom meer dan alleen de Yoni oefeningen. In deze workshop kijken we naar alle lagen van het lichaam en de verbinding ertussen.

De Yoni Yoga dag wordt gevormd door yoga, meditatie, Tao & Tantra practice, massage en Yoni Ei oefeningen. Er zal tevens een ‘Rite of the Womb’ plaatsvinden.

 

Het zweethutritueel brengt ons terug bij de essentie van het leven. Het geeft je de mogelijkheid los te laten, te zakken in de bedding van Moeder Aarde, oude wijsheden en sisterhood. De hut is de baarmoeder van de aarde. Gebouwd van wilgentakken en bedekt met dekens is het een aarde donkere plek, waar de gloeiende stenen uit het vuur zorgen voor warmte. Door de warmte gaan we zweten, wat het lichaam reinigt. De ceremonie ondersteunt het persoonlijke proces van transformatie, groei en vernieuwing. Met het sluiten van de ceremonie, brengen we onze intenties naar buiten; het nieuwe begin.

 

Een bijzonder onderdeel van de Yoni Yoga dag is de Yoni Ei practice.

Het Yoni Ei is een mineraal (meestal van Jade) dat gebruikt wordt om pijn en spanning in de vrouwelijke organen op te lossen en te helen, om de vrouwelijke, seksuele energiestroom te versterken en daarmee de algehele vitaliteit te verhogen.

Het Yoni Ei helpt je aarden en in contact te komen met je energie, de energie die opgeslagen ligt in je buik, in de vagina en baarmoeder, in het krachtcentrum van de vrouw. Deze energie heeft een sterk helend vermogen en brengt zo gezondheid en levenslust.

De effecten van het Yoni Ei zijn:
versteviging van de bekkenbodemspier en spieren in de yoni
verhoging van de sensualiteit van de gehele yoni
verhoging van de algehele vitaliteit
vermindering van gevoelloosheid en pijnklachten
verhoging van de seksuele stroom

Het gebruik van het Yoni Ei kan een regulerend effect hebben op de menstruatiecyclus en helpen bij overgangsklachten.

 

Leoni Santander is de eigenaresse van het prachtige Sekoya EcoCenter in Schoorl. Zij bouwde de afgelopen 5 jaar aan deze heilzame plek. Met een B&B, yogashala, yurt en een zweethut is de plek levendig stil en een spirit ontmoetingsplaats.
Leoni is (Yoruba) zangeres, yogi en shamanic healer. Naast het faciliteren zal zij de songs begeleiden en is ze watervrouw in de zweethut.

 

Praktische informatie

In het voorjaar van 2018 zal de Sensualista plaatsvinden in Nederland.

De retraite begint op vrijdagavond om 17 uur met een soepje en een inleiding in de setting van een sistercircle. Hierin zetten we onze intenties voor het weekend, planten we de zaadjes die we de rest van het weekend zullen voeden.

De zweethut vindt plaats op zaterdag. Vanaf 11 uur zullen we het vuur aansteken en de ceremonie voorbereiden met meditaties en rituelen. ‘s Middags is er een lunch en na de zweethut delen we een maaltijd. Ieder brengt iets mee voor deze maaltijd. Het is moeilijk in te schatten hoe laat we klaar zijn, maar dit zal rond 21 u zijn.

De volgende dag, zondag, start de Yoni dag om 10 u. Er wordt een lunch geserveerd en rond 16 uur sluiten we af.

Je kunt overnachten op de Sekoya in een gedeelde studio of yurt (plaatsen beperkt!). Je kunt ook je eigen tentje meenemen.

 

De kosten

Het hele weekend: € 350,-  inclusief overnachtingen in een gedeelde studio of yurt en biologische maaltijden

 Direct aanmelden

 

De Yoni Eitjes zijn op de dag zelf te koop, of vooraf bij Inge. De kosten liggen tussen de €20,- en €40,-.

 

 

Wat sisters zeggen over deze retraite:

Ine:
Wauw. Leoni en Inge! Wat een inspiratie! Een zweethut en een yoni yoga dag voor vrouwen, alles met zoveel liefde en aandacht neergezet. Voor alle niveaus: spiritwerk en stevig geaard. Van diepe processen naar humor en compassie. Alles in een gevoel van veilig thuiskomen. In dit weekend, in je eigen lijf, in je emoties, je seksualiteit. Alles zo gewoon en zo bijzonder. Met veel praktische tips die elke vrouw zou moeten weten. En altijd vanuit de houding dat alles helemaal okee is zoals het verschijnt. Er hoeft helemaal niks bereikt te worden. We zijn allemaal godinnen, ook als we dat nog niet voelen of denken. Dit weekend werd ik er regelmatig aan herinnerd. En kon ik me echt een godin voelen en de schoonheid van alle anderen zien. Zo magisch wat zo’n weekend doet. Een enorme aanrader en elke cent waard!!

En dan by the way… alles was tot in de puntjes geregeld. Overheerlijk biologisch eten… Located in één van de mooiste plekjes van Nederland: bij de bossen van Schoorl. Je voelt je meteen thuis maar dan mooier 😉 We sliepen in handgebouwde leemhuisjes waarin de rust en de liefde voor alle natuurlijke materialen in elk detail voelbaar was. Dat alleen al geeft zo’n rust dat je meteen de buitenwereld vergeet. En nog veel meer, wat een verwennerij om daar te zijn! Dank je wel prachtige vrouwen!!

Tabitha:

Dankbaar..stil and fully alive…wauw…wat een weekend…wat een kado..
Een groot Dank je wel voor 2 prachtige, krachtige, waarachtige, en Super mooie vrouwen…
Inge van Nimwegen en Leonie Santander…this is what the World needs…spaceholders…voor elkaar, om te groeien in bewustzijn, in onze vrouwelijke waarachtigheid. Om een instrument te mogen zijn in een wereld die mag helen, liefde mag ontvangen, in waarheid mag zijn en komen…te beginnen bij onszelf…yahee!