Sensualista Mini Retreat – Inge

Wanneer

19/11/2016 - 20/11/2016    
Hele dag

Waar

Sekoya Ecocenter Schoorl
Duinweg 65, Schoorl
Kaart wordt geladen...

Een unieke workshop Yoni Yoga met een vrouwenzweethut met Leoni Santander & Inge van Nimwegen

In het weekend van 19 & 20 november dompelen we ons onder in natuur en ontspanning. Op een prachtige plek in Schoorl, de Sekoya EcoCenter, ben je welkom voor een ontdekkingsreis naar jezelf en je kracht. De Yoni Yoga dag gecombineerd met een eeuwenoud sjamanistisch reinigingsritueel; de zweethut.

Wat is Yoni Yoga?

Yoni Yoga gaat over de verbinding met jezelf en je krachtbron. Yoni betekent ‘Heilige Plaats’ en is de verzamelnaam voor de vrouwelijke geslachtsorganen. De bron van leven. In de Yoni stroomt de levensenergie waaruit en waarmee we zijn geboren, die nieuw leven vormt en innerlijke vitaliteit creëert.

In deze energie, in de bron, zit dus een enorme kracht. De kracht om leven te scheppen. Contact maken met deze bron brengt heling, vitaliteit, ontspanning, creativiteit, sensualiteit en plezier.

Alles is met alles verbonden, alles is communicatie. Gedachtes, overtuigingen en conditioneringen sturen de energie, emoties beïnvloeden het fysieke lichaam en alles heeft invloed op je ervaring en vice versa. Contact met jezelf en de krachtbron is daarom meer dan alleen Yoni oefeningen. In deze workshop kijken we naar alle lagen van het lichaam en de verbinding ertussen.

De Yoni Yoga dag wordt gevormd door yoga, meditatie, Tao & Tantra practice, massage en Yoni Ei oefeningen.

Het zweethutritueel brengt ons terug bij de essentie van het leven. Het geeft je de mogelijkheid los te laten, te zakken in de bedding van Moeder Aarde, oude wijsheden en sisterhood. De hut is de baarmoeder van de aarde. Gebouwd van wilgentakken en bedekt met dekens is het een aarde donkere plek, waar de gloeiende stenen uit het vuur zorgen voor warmte. Door de warmte gaan we zweten, wat het lichaam reinigt. De ceremonie ondersteunt het persoonlijke proces van transformatie, groei en vernieuwing. Met het sluiten van de ceremonie, brengen we onze intenties naar buiten; het nieuwe begin.

Een bijzonder onderdeel van de Yoni Yoga dag is de Yoni Ei practice.

Het Yoni Ei is een mineraal (meestal van Jade) dat gebruikt wordt om pijn en spanning in de vrouwelijke organen op te lossen en te helen, om de vrouwelijke, seksuele energiestroom te versterken en daarmee de algehele vitaliteit te verhogen.

Het Yoni Ei helpt je aarden en in contact te komen met je energie, de energie die opgeslagen ligt in je buik, in de vagina en baarmoeder, in het krachtcentrum van de vrouw. Deze energie heeft een sterk helend vermogen en brengt zo gezondheid en levenslust.

De effecten van het Yoni Ei zijn:
versteviging van de bekkenbodemspier en spieren in de yoni
verhoging van de sensualiteit van de gehele yoni
verhoging van de algehele vitaliteit
vermindering van gevoelloosheid en pijnklachten
verhoging van de seksuele stroom

Het gebruik van het Yoni Ei kan een regulerend effect hebben op de menstruatiecyclus en helpen bij overgangsklachten.

Leoni Santander is de eigenaresse van het prachtige Sekoya EcoCenter in Schoorl. Zij bouwde de afgelopen 5 jaar aan deze heilzame plek. Met een B&B, yogashala, yurt en een zweethut is de plek levendig stil en een spirit ontmoetingsplaats.
Leoni is (Yoruba) zangeres, yogi en shamanic healer. Naast het faciliteren zal zij de songs begeleiden en is ze watervrouw in de zweethut.

Praktische informatie

De zweethut vindt plaats op 19 november. Je bent vanaf 10 uur welkom op het Sekoya Center. Vanaf 11 uur zullen we het vuur aansteken en de ceremonie voorbereiden met meditaties en rituelen. ‘s Middags is er een soepje en na de zweethut delen we een maaltijd. Ieder brengt iets mee voor deze maaltijd. Het is moeilijk in te schatten hoe laat we klaar zijn, maar dit zal rond 21 u zijn.

De volgende dag, 20 november, start de Yoni dag om 10 u. Er wordt een lunch geserveerd en rond 18 uur sluiten we af.

Je kunt overnachten op de Sekoya in gedeelde studio of yurt (plaatsen beperkt!)

De kosten

Het hele weekend: € 175,-  inclusief overnachting in een gedeelde studio of yurt en biologische maaltijden (lunch & ontbijt, en potluck)

Naast de vaste kosten zal er na de retraite een box voor donaties staan. Je kunt hierin naar waardering en mogelijkheid jouw bijdrage geven. Zo kunnen we de basiskosten laag houden en de retraite mogelijk maken. De donaties gaan naar het Sekoya Center voor de realisatie van een buitenkeuken, douche en zaal van leem voor grote groepen.
De Yoni Eitjes zijn op de dag zelf te koop, of vooraf bij Inge.

Voor meer informatie en aanmelding neem je contact op met Inge.
info@fireofwaya.com of 06-19618532