Geplaatst op

Yoni ei blijft niet zitten | Waarom is dat?

Als je met een yoni ei werkt, dan kan het in sommige gevallen zo zijn dat het ei niet in jouw vagina blijft zitten als je het naar binnen brengt. In dit artikel lees je waar dit aan kan liggen.

Veel vrouwen denken dan dat ze met een groter ei moeten werken, maar dat is meestal niet het geval. Daarom geef ik in dit artikel wat aanwijzingen die jou mogelijk kunnen helpen om te onderzoeken waarom het eitje niet in jouw vagina blijft zitten.

Ik denk dat het belangrijkste is om allereerst te gaan voelen of het eitje er echt niet in blijft zitten, of dat het eruit geduwd wordt.
Als je liggend werkt, wat ik zeker in het begin aanraad, zodat je beter kunt voelen in en verbinden met jouw lichaam en vagina, dan is het onwaarschijnlijk dat bij slappe bekkenbodemspieren het eitje eruit valt, als het ook dan naar buiten komt, dan is het waarschijnlijker dat de vagina het eitje naar buiten duwt.

Merk je dat het eitje in blijft als je ligt, en uitvalt als je staat, dan is het waarschijnlijk dat je bekkenbodemspieren te slap (te in-actief) zijn om het eitje vast te houden, dan zou ik een groter formaat eitje willen aanraden.

Er zijn verschillende redenen waarom het eitje ‘ uit je vagina geduwd wordt’, dit kan bijvoorbeeld zijn omdat jouw vagina er op het moment dat je hem in probeert te brengen, niet klaar voor is, of er geen zin in heeft. Of nog belangrijker; dat jouw vagina vraagt om aandacht rondom de opening (nier-gebied(basis van seksualiteit)), in plaats van dieper binnenin.

Naarmate je meer met het ei zal werken en experimenteren zul je merken dat jouw vagina een eigen programma, en eigen ‘gemoedstoestanden’ heeft, deze hangen veelal samen met jouw eigen gemoedstoestand, zoals bv. jouw niveau van stress en/of ontspanning, maar ook waar je je in je cyclus bevindt. De ene keer zal het eitje welwillend diep worden opgenomen, terwijl het er een andere keer meteen weer uitgeduwd wordt. Dit kan ook zijn voor hele periodes in je leven. De kunst, (en in mijn ogen de meest belangrijke oefening) is, om hier naar te leren luisteren, en daar de aandacht te brengen, waar die in dat moment nodig is.

Voor dit laatste maakt het formaat van het eitje niet heel veel uit, en werk je vooral op een bewustzijns-niveau. Je zal merken dat (naarmate) jouw vagina (actiever en wakkerder wordt zij) het eitje vaak zal duwen of trekken naar de plek waar ‘zij’ het eitje ‘hebben wil’.

Ik denk dat wij vrouwen in onze maatschappij, veel te gemakkelijk dingen in onze vagina brengen/ laten brengen, zonder dat de vagina hier klaar voor, of opgewonden genoeg voor, is. Denk aan: tampons, de mooncup, vingers, de penis van een partner, het (soms traumatisch) inwendig onderzoek voor een uitstrijkje, laat staan het meestal traumatische laten plaatsen en verwijderen van een spiraaltje. Ik ben ervan overtuigd dat telkens als een dergelijke activiteit plaatsvindt, de gevoeligheid en sensitiviteit van de vagina zich iets terugtrekt, en verhard, waardoor de vitaliteit, zelfherstellend vermogen en levendigheid verminderd.

Ik gebruik zelf nog steeds wel tampons, maar doe dit steeds minder, omdat ik merk dat het inbrengen bijna nooit in afstemming met mijn vagina gebeurt, en naarmate ik me meer bewust wordt van bovenstaande, voel ik steeds meer dat het niet klopt met hoe we in mijn ogen met onze vrouwelijkheid en onze gevoeligheid om zouden moeten gaan.

Onderstaand de eerder genoemde suggesties ietsjes uitgewerkt:

  1. geen zin/ trauma Ik vind het, nadat je jezelf gemasseerd en geopend hebt, erg belangrijk om langere tijd stil te staan/ te rusten/ ademen met het eitje bij de vaginamond, om daar te verbinden, je kunt evt een hele lichte druk geven, zodat je de presentie/aanwezigheid en de energie van de steen goed kunt voelen. Vervolgens kun je aan jouw vagina de vraag stellen of het eitje welkom is, neem tijd om te voelen of er een echte ‘ja’ of (on)duidelijke ‘nee’ is. Is er een ‘nee’, dan kun je wellicht voelen, of er meer voor-tijd nodig is, of dat deze dag, en/of dit moment niet geschikt is voor jouw vagina. Is het moment niet geschikt, probeer dit dan te respecteren, ook als dit 3 keer achter elkaar zo is. Misschien is er dan teleurstelling, of ontmoediging, ook dat is een oefening, waarbij jouw vagina een proces in zal gaan waarin zij het gevoel van gerespecteerd worden kan herstellen. Gelukkig kun je nog allerlei andere liefdevolle dingen met het eitje doen, zoals je buik masseren, de energie voelen op verschillende plekken op je buik (ook baarmoeder en eierstokken), hart of elders.
    Ook is het belangrijk te weten dat in de vagina veel (collectief) trauma wordt opgeslagen, dat naar boven kan komen, zelfs als je jaren lang geen problemen hebt gehad met seksualiteit, kan er een periode in jouw leven komen waar hier aandacht voor gevraagd wordt. Grote transformatie kan dan juist plaatsvinden door liefdevolle aandacht en respect op bovengenoemde wijze.
    Wanneer heeft de vagina ‘Wel zin’? Algemeen wordt in de oefening met het yoni ei gezegd dat de vagina het eitje eigenlijk zelfstandig moet innemen/ opslurpen, zonder dat je speciaal druk aan het eitje geeft. Ook voor mij is dit nog een station te ver, maar ik heb veel vrouwen meegemaakt, waarbij dit wel het geval was. En wellicht is dit goed om in gedachten te houden. Als het eitje opgeslurpt wordt weet je in ieder geval zeker dat het er niet zomaar weer uitvalt.
  2. niet klaar voor Het kan zijn dat jouw vagina nog niet opgewonden, open/ wakker genoeg is om het eitje naar binnen te brengen, als dit het geval is, en jouw vagina is actief en verbonden genoeg, dan zal zij het eitje naar buiten duwen. Je kunt dan meer tijd besteden aan het masseren (met eitje), van jouw borsten en hartgebied, je buik, de binnenzijde van je dijen/benen, billen, schaamlippen, clitoris, en vooral de vaginamond. Als je voelt dat jouw lichaam en vagina meer open is, dan kun je kijken of als je het eitje opnieuw aanbiedt er wel een ‘ja’ is.
  3. aandacht naar de vaginaopening De reflexologie van de vagina wordt in het taoïsme in verband gebracht met de reflexologie van het hele lichaam, en de fysieke 5 orgaan(groep)en, de opening van de vagina wordt in verband gebracht met de nieren (en blaas), die in direct verband staan met de seksuele organen en seksuele energie (logisch he?). Het element wat daarbij hoort is water. Toepasselijk dat bij het liefdevol masseren (met het ei) van de clitoris, vagina-mond en schaamlippen de vagina vaak vochtig wordt.  De emotie die aan de nieren wordt gekoppeld is angst/ twijfel, welke getransformeerd kan worden in kalmte/mildheid; vaak is het van belang om bij deze emotie stil te staan tijdens de massage van dit gebied.
  4. jouw vagina is er klaar mee Meestal als je het eitje een poosje gebruikt hebt, zul je na korte of langere tijd merken dat het eitje er zelfstandig uitgeduwd wordt. Dit kan ook gebeuren tijdens lachen, niezen of naar de wc gaan. Meestal is dit een teken van jouw vagina dat het genoeg was voor nu, en dat je klaar bent met de oefening. Probeer je vagina (en evt het eitje) te danken voor wat ze (voor jou) gedaan heeft, en respecteer dat dat het was voor vandaag. Tenzij het eitje door lachen, niezen of naar de wc gaan, naar buiten kwam, en je voelt dat je er nog niet klaar mee was, dan kun je het eitje weer voorzichtig naar binnen brengen.

Ik zou je als lezer willen aanraden om eerst wat te experimenteren met bovenstaande informatie, en te onderzoeken wat de reden is dat het eitje naar buiten komt. Zodat je tijdens dit onderzoek jouw yoni en seksualiteit beter kunt leren kennen.

En kom je er zelf niet uit, neem dan gerust contact met mij op.