Geplaatst op

Certificering

Niet bij alle aankopen van edelstenen kun je ervan uitgaan dat de edelsteen die je koopt daadwerkelijk is waarvoor het verkocht wordt. Gemakkelijk verkrijgbare soorten zoals rozenkwarts zijn vrijwel altijd natuurlijk, onbewerkt, en echt. Echter kun je hier bij bijvoorbeeld jade niet van op aan. Er zijn vele verschillende andere stenen op de markt die verkocht worden als zijnde zogenaamd jade… Ook bij professionele verkoop is hier erg veel verwarring over (weet ik uit eigen ervaring).

Standaard laat ik alle jade eitjes die ik verkoop certificeren, daarnaast certificeer ik rozenkwarts (optioneel) voor mijn klanten.

Op mijn website deel ik de edelstenen in in 3 categorieën:
* zonder certificaat (Deze heb ik wel door een specialist laten checken of deze soorten natuurlijk en ongeverfd geproduceerd zijn, en veilig voor intiem gebruik. Ik laat niet iedere steen individueel checken, maar leer door bepaalde stenen (ook die eventueel wat afwijken) aan hem te laten zien. Hij identificeert of het natuurlijk ontstaan is, en of kleurstoffen aan zijn toegevoegd. Ook geeft hij eventuele extra informatie over het materiaal.
* gecertificeerd zonder certificaat (Dit zijn edelstenen die door mijn leveranciers zijn gecertificeerd (soms in het Chinees), mocht je het fijn vinden dan kun je mij vragen je deze documenten toe te sturen. Ik zet deze informatie niet op mijn website omdat dan natuurlijk iedereen mijn leveranciers kan opzoeken :-).
* met certificaat: Deze edelstenen worden of (door Polarjade) door de leverancier geleverd met certificaat, of ik heb hiervoor zelf de certificering laten uitvoeren.

Koop jade (zowel nefriet als jadeïet) altijd met een certificaat van echtheid. Daarnaast adviseer ik ook om ook obsidiaan gecertificeerd aan te kopen.

Sinds eind 2020 werk is samen met een edelsteenkundige die mijn nefriet en obsidiaan certificeert. Verder heb ik hem laten kijken naar de steensoorten waarvan ik niet 100% zeker was of het wel werkelijk was, wat ik dacht dat het was. Hij heeft een aantal vragen kunnen beantwoorden waar ik al een paar jaar mee rondloop.

Mocht je voelen dat je een bepaalde steensoort graag gecertificeerd wilt ontvangen, dan kan je me mailen, voor een meerprijs kan ik 1 of meerdere stenen laten certificeren. Ook kun je me altijd bellen om mij uit te horen welke eventuele extra informatie ik over een bepaalde steensoort weet.

Heb je al een yoni ei, en twijfel je aan de echtheid? Stuur mij dan een mailtje met een foto:
info@yoniyoga.nl