Certificering

Op mijn website deel ik de edelstenen in in 3 categorieen:
* zonder certificaat (Deze heb ik wel door een specialist laten checken of deze soorten natuurlijk en ongeverfd geproduceerd zijn, en veilig voor intiem gebruik. Ik laat niet iedere steen individueel checken, maar leer door bepaalde stenen (ook die eventueel wat afwijken) aan hem te laten zien. Hij identificeerd of het natuurlijk ontstaan is, en of kleurstoffen aan zijn toegevoegd. Ook geeft hij eventuele extra informatie over het materiaal.
* gecertificeerd zonder certificaat (Dit zijn edelsten die door mijn leveranciers zijn gecertificeerd (soms in het Chinees), mocht je het fijn vinden dan kun je mij vragen je deze documenten toe te sturen. Ik zet deze informatie niet op mijn website omdat dan natuurlijk iedereen mijn leveranciers kan opzoeken :-).
* met certificaat: Deze edelstenen worden of (door Polarjade) door de leverancier geleverd met certificaat, of ik heb hiervoor zelf de certificering laten uitvoeren.

Sinds eind 2020 werk is samen met een gemologist die mijn nefriet en obsidiaan certificieert. Verder heb ik hem laten kijken naar de steensoorten waarvan ik niet 100% zeker was of het wel werkelijk was, wat ik dacht dat het was. Hij heeft een aantal vragen kunnen beantwoorden waar ik al een paar jaar mee rondloop.

Mocht je voelen dat je een bepaalde steensoort graag gecertificeerd wilt ontvangen, dan kan je me mailen, voor een meerprijs kan ik 1 of meerdere stenen laten certificeren. Ook kun je me altijd bellen om mij uit te horen welke eventuele extra informatie ik over een bepaalde steensoort weet.