Amethist

Beschrijving

Amethist is een krachtige heler, die sterk werkt op je intuïtie, je hoogste geestelijke macht (7e chakra), ze geeft liefdevolle warmte bij meditatie. Ze laat onze verborgen talenten tevoorschijn komen. Ze opent de kruin en derde oog, en is daardoor geschikt voor mensen die hun intuïtie en spirituele vaardigheden willen ontwikkelen.

Amethist werkt rustgevend, beschermend en zuiverend op het hart en zenuwstelsel, daardoor is ze erg geschikt bij spanningshoofdpijn, stress, migraine en slapeloosheid (onder hoofdkussen). Ze maakt het hoofd helder en geeft inzicht in gedrag en keuzes. Dit helpt om slechte gewoontes te erkennen en achter je te laten. Zo helpt ze om van verslavingen af te komen. Vroeger werd amethist gebruikt als steen tegen dronkenschap, waaraan zij haar naam ontleend (a-methul = anti-alcohol). Verder helpt ze bij verontreinigende huid, zoals steenpuisten en acne.

Amethist behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie, en bevat mangaan, wat de paarse kleur geeft. Hoe donkerder de steen, hoe sterker de werking. In zonlicht (zonnehite) verbleekt deze kleuring tot geelachtig. Voorkom daarom blootstelling aan veel zon.

Reiniging
Onder de kraan, warm stromend water. Leggen in een bedje van hematiet-stenen, of wierook.

Deze stenen kunnen behoorlijk in uiterlijk verschillen
Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaalde steen, neem dan contact met ons op, we kunnen een foto voor je maken.

Review van Gebruikers